De 10 voordelen van werken in de Cloud

Altijd en overal toegang
Met een internetverbinding, een browser en een account heeft iedereen overal en altijd toegang tot zijn eigen werkplek. Iedereen (mits geautoriseerd) kan dus overal werken! Bij een klant, onderweg of gewoon op een andere plek in het kantoor.

Iedereen heeft dezelfde versie
Het is dus gedaan met updates en steeds trager werkende computers. In de Cloud heeft iedereen dezelfde versie van de software, zijn documenten steeds uitwisselbaar en gaan computers veel langer mee. Dat kostenvoordeel berekent de leverancier van de Cloud dienst door aan de klant. Dit levert een forse besparing op!

Geen eigen server nodig
Een eigen server kost al gauw tienduizend euro. Daar komt de besturingssoftware, gebruikerssoftware, kabels, kabelkasten, antivirus, back-up, en bij een iets uitgebreidere configuratie al gauw een aparte computerruimte nog bij. Deze kosten (en de bijbehorende zorgen) verdwijnen bij het werken in de Cloud.

Geen IT-experts nodig
Voor kleinere bedrijven is systeembeheer vaak een kostbare zaak. Als een bedrijf in de Cloud gaat werken, zijn beheer en onderhoud (inclusief back-up!) opgenomen in de afgesproken dienstverlening tegen vaste kosten.

Minimale investering
Dure licenties zijn niet meer nodig, net als veel investeringen in hardware. Beheer, onderhoud en infrastructuur zitten in een vast abonnementstarief. Een online werkplek is er bijvoorbeeld al voor € 49,- per maand!

Veilig voor uw data
Alle digitale bedrijfsgegevens staan in een beveiligde, gecertificeerde omgeving die bovendien altijd is gespiegeld met een andere, eveneens beveiligde en gecertificeerde omgeving. Toegang krijg je alleen door identificatie met gebruikersnamen en wachtwoorden. En derden kunnen niet bij je data; ook niet de Belastingdienst of andere overheidsinstellingen.

Minimale uitval
De Cloud ligt er maximaal een paar uur per jaar uit. Vergelijk dat eens met de oude situatie; dat ligt meer in de buurt van enkele uren per maand!
Geen tussenpersonen
Al meer dan 20 bedrijven werken met producten van DesktopinaCloud. Toch kunnen al die ondernemers altijd rechtstreeks persoonlijk contact opnemen met de klantenservice van de leverancier. Deze korte lijnen maken het bovendien mogelijk om verbeterwensen te verwerken in een aangepaste dienstverlening.

Grote platformonafhankelijkheid
De Cloud discrimineert niet. Veel mensen gebruiken Internet Explorer, maar andere browsers (van bijvoorbeeld Apple, Google, Firefox, etc.) zijn net zo goed bruikbaar. Het type computerplatform doet er niet toe.

Schaalbaarheid
Niets is beter schaalbaar dan de Cloud. De capaciteit is in beginsel oneindig. Wie zijn bedrijf uit wil breiden, koppelt gewoon meer werkplekken aan. Wie in deze tijd juist wil afslanken, sluit gewoon werkplekken af. Er kan elke maand worden in- of uitgestapt.

Bron: Online ondernemen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *