Cloudgebruikers houden meer geld over voor innovatie

Het debat over IT-kosten tussen voorstanders van verwerking in huis en aanhangers van cloud computing is wat benchmarkbedrijf Computer Economics betreft beslecht.

Computer Economics maakte een gedetailleerde analyse van de IT-kosten bij 7 bedrijven die hun IT grotendeels of geheel hebben gemigreerd naar de cloud. En die kosten vergeleek het benchmarkbedrijf vervolgens met de cijfers van IT-kosten in organisaties waar het over beschikt.

Conclusie: de bedrijven die hun IT-resources in de cloud zetten, zijn duidelijk goedkoper uit. Als percentage van de omzet lagen de kosten van het in bedrijf houden van de IT bij de cloudgebruikers 16,3 procent lager, per medewerker gerekend was dat zelfs een verschil van 18,5 procent in het voordeel van IT in de cloud. Dat voordeel vloeit voort uit lagere rekencentrumkosten en minder kosten voor personeel.

Meer geld voor innovatie
Door die lagere operationele kosten houden cloudgebruikers meer geld over voor innovatie met IT. Cloudgebruikers spendeerden 40 procent van hun IT-budgetten aan nieuwe projecten, tegen een percentage van gemiddeld 30 bij de bedrijven in Computer Economics databank met benchmarkcijfers.

Het aantal bedrijven waarop Computer Economics deze conclusie baseert is weliswaar klein, maar gezien de samenstelling van de onderzoeksgroep kan men er toch conclusies aan verbinden, meent bestuursvoorzitter Frank Scavo. Dat onderbouwt hij met name met de omvang van de onderzochte bedrijven, die omzetten realiseren tussen de 50 en de 550 miljoen dollar met tussen de 135 en 860 medewerkers.

Bron: AutomatiseringsGids

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *